Ik weet nog dat ik zwanger was en een heel sterk verlangen voelde om het kindje wat in mij aan het groeien was, ècht te zien. Dat hij al zijn gevoelens en emoties mocht voelen en daar erkenning voor krijgen. Iets wat ik heel erg heb gemist als kind. Niemand begreep mijn pijn die ik met mij mee droeg. De pijn van het verlies van mijn tweelingbroer. Ik wilde mijn kind ècht gaan zien. Ik had nog geen idee hoe ik dat ging doen, maar ik wist zeker dàt ik het ging doen. 

Wat ik toen nog niet wist en nu wel, dat je eigenlijk niet iets voor de ander kunt willen of verlangen. Het verlangen wat je voor de ander hebt, in het bijzonder voor je kind, is eigenlijk het verlangen voor jezelf. Het verlangen wat ik had voor Sabir om hem ècht te kunnen zien, was het verlangen dat ik mijzelf ècht ging zien. Mijn pijn en verdriet ècht onder ogen ging komen. De geboorte van mijn eerste kind heeft dit in een stroomversnelling gebracht. 

Deze diepe connectie tussen moeder en kind, is ook precies waar Aligned Opvoeden over gaat. De pijn die jij als kind hebt ervaren, aankijken en helen. Zodat jij jouw kind niet de pijn meegeeft die jij als kind hebt ervaren. Het is een verbinding die je met niemand anders zo hebt, als met je kind. 

Welk diepste verlangen heb jij voor je kind? Schrijf het eens op en vraag jezelf af wat is de eerste stap die ik mag zetten om dit verlangen te verwezenlijken.

Ik weet nog dat ik die ‘reis naar binnen’ ging maken en dacht; eigenlijk is het gek, ik leef 30 jaar op deze wereld om in een burn-out terecht te komen, om vervolgens weer bij mezelf thuis te komen. Het zou toch veel logischer zijn als we opgevoed worden en dat we direct thuis voelen in ons zelf.’

Om kinderen ‘thuis’ te kunnen laten komen in zichzelf, moeten wij als volwassenen eerst thuis kunnen komen bij onszelf. We kunnen niet nieuwe gedachtes, patronen en boodschappen meegeven aan onze kinderen, als we er zelf niet in geloven. We kunnen wel willen dat de kinderen meer naar hun hart luisteren, hun intuïtie volgen en grenzen durven aan geven, maar als wij dat als volwassene niet doen, hebben de kinderen niks om een voorbeeld aan te nemen.

Dus lieve vrouw, wees een voorbeeld voor je kind door te kijken naar je diepste verlangen en ga daar mee aan de slag. Heb je vragen, mail me! 

Liefs, 

Renee