Dagdromend op de middelbare school

Ik weet nog dat ik op de middelbare school voor me uit zat te staren door het raam,  daar was ik trouwens heel goed in. Voor me uit staren door het raam, als ik daar punten voor kon krijgen, had ik zeker een 10 gekregen. Op een van die momenten vroeg ik mijzelf af, hoe kan het dat de ene puber in de goot beland en de andere mega succesvol wordt.

Op dat moment dacht ik bij succesvol aan, veel geld, super goede baan en carriere, mooi huis, vaak op vakantie en een dikke auto. Maar vooral dat diegene zijn droomleven leeft. Natuurlijk is succes en succesvol voor iedereen anders. Als puber denk je toch al snel aan het glitter & glamour leven, althans ik wel. 

Ik weet nog dat ik me daarna afvroeg, eigenlijk is dat best gek, want we zijn allemaal een en dezelfde bron. We hebben allemaal eenzelfde ziel, alleen de verpakking van ons lichaam verschilt van elkaar. 

En zo staarde en filosofeerde ik wat af op de middelbare school in mijn eigen gedachtes. 

Toen ik mijn weg ‘naar binnen’ ging maken en mezelf ging ontwikkelen in en over mijzelf, ontdekte ik dat het allemaal ver voor je geboorte begint.

In de zwangerschap eet je wat je moeder eet, je drinkt wat je moeder drinkt èn je denkt wat je moeder denkt, en je voelt dus ook wat je moeder voelt. 

De gedachtes die je als moeder hebt, geven haar een bepaald gevoel. Een fijn gevoel of een niet-fijn-gevoel. Dit gevoel voel je met haar mee in de zwangerschap. 

Waarom?

Omdat jij nog geen eigen ik ervaart. Je bent helemaal één met de moeder. Helemaal één met jouw omgeving, de baarmoeder en jouw moeder. 

Als je jouw niet dienende verhaal niet wil doorgeven aan je kind, ga dan eens ‘naar binnen’ bij jezelf. Vraag jezelf eens af, geeft deze gedachte mij een fijn gevoel, wil ik deze gedachte doorgeven aan mijn kind? Is het antwoord ‘nee’, vertel je kind dan: ‘deze gedachte is van mij, ik neem hier mijn verantwoordelijkheid voor, jij mag in verbinding blijven met jouw hart, jouw ziel en jouw verhaal’.

(dit hoef je niet eens hardop te zeggen, als je dit ècht voelt en als intentie in jezelf uitspreekt, gaat er iets veranderen tussen jullie)

Liefs, Renee 

Ps. Even nog iets super leuks met je delen, wil jij jouzelf EN je kind bevrijden van jouw beperkte overtuigingen? De wachtlijst is open en jij kunt je aanmelden voor de wachtlijst van het online programma Aligned Opvoeden.