Knielend naast mijn bed

Ik weet nog heel goed dat ik in een Disney film een prinses knielend naast haar bed zag. Ze was aan het bidden. Welke film het was, weet ik niet meer. Weet jij welke film ik bedoel? Nu ik het opschrijf, bedenk ik me, dat het ook wel eens een hele andere film kon zijn, maar in mijn beleving was het een Disney film en zat een prinses naast haar bed.

Heel de film zelf heeft me dus niet zo veel gedaan. Behalve dat ene moment. Dat zij knielend naast haar bed ging zitten, haar handpalmen tegen elkaar en haar vinger toppen tegen haar voorhoofd. Biddend. Ik denk tot God.

Ik had een soort ‘eurekah’ moment. Ik dacht, dat moet ik doen. Ik moet gaan bidden. Dus die avond kroop ik heel stil uit bed en ging ik ook knielen, mijn hand palmen tegen elkaar en mijn voorhoofd tegen mijn vingertoppen. 

Lieve God, 

Ik weet niet of u bestaat, maar als u bestaat wilt u dan goed voor mijn tante zorgen alstublieft, zij heeft het nodig. Met mijn tante ging het op dat moment niet zo goed, dus ik vond dat zij het meer nodig had dan voor mij. 

Het was mijn eerste stap in mijn zoektocht, mijn zoektocht naar God, naar het Universum, naar de wet van de aantrekking, naar ‘het echte leven’. Ik dacht altijd, het leven moet toch ergens over gaan. We kunnen toch een allermooiste leven leven, dan alleen maar werken en geld verdienen. 

Ik zag hoe volwassenen bezig waren met heel veel en heel hard werken en geld verdienen, maar iets in mij zei ‘dit klopt niet, dit is niet waar het leven over gaat’. 

Deze zoektocht heeft zich voortgezet in mijn verdere leven, er kwamen vragen bij. Soms kreeg ik ook antwoorden of werden vragen anders gesteld in mijn hoofd. 

Tot ik na de geboorte in aanraking kwam met Abraham Hicks en de wet van de aantrekking. Ineens viel alles op zijn plek. De vragen die ik als kind had en het gevoel dat het leven is om je mooiste leven te leven, kwamen tot rust. Dit bedoelde ik dus. 

Afgelopen weken, met de reflectie op 2020 en de doelen naar 2021, kwam ik ook weer bij dit stuk terug. Deze vragen die ik als kind had, zijn nu beantwoord. En dit wil ik verder gaan vertellen, ik ben bezig met een online platform speciaal voor kinderen om hun álles te leren over de wet van de aantrekking en alles wat daarbij komt kijken. Wil jij hier meer over weten, stuur me dan een mail naar renee@reneescipio.nldan neem ik contact met je op. 

Liefs, 

Renee