Dat is echt heel duur

Ken je dat, je kind gaat ergens spelen en komt terug: ‘ik wil dit en ik wil dat’. Je gaat naar de supermarkt en je kind zegt: ‘mama, ik wil dit en ik wil dat’. Je loopt over straat en je kind zegt: ‘dit wil ik en dat wil ik’. 

Iedere keer ziet je kind wel weer iets nieuws en wil je kind wel weer iets nieuws. Terwijl jij nog nauwelijks bent bekomen van alle cadeaus van Sinterklaas en Kerst, is je kind alweer een verlanglijst vol aan het maken met de cadeaus die hij nu graag wil hebben. 

Je wil het enthousiasme van je kind niet remmen, tegelijkertijd denk je: ‘ok maar dit zijn wel erg dure cadeaus voor gewoon zomaar’, ‘dat geld heb ik nu niet’, of ‘waarom moeten het altijd zulke grote en dure cadeaus zijn?’.

Ik geloof in een universum van overvloed. Ik geloof dat je alles kunt krijgen wat je wil, dat je altijd de essentie van je verlangen krijgt en dat er voor iedereen overvloed mogelijk is. Hoewel het in de huidige wereld erg verdeeld is, geloof ik er oprecht in dat er genoeg is voor iedereen.

Dat is ook waar ik in geloof, dat het je geboorterecht is, dat er genoeg is voor iedereen. Geloof jij hierin? Dat er genoeg is voor iedereen, dat er overvloed is en dat er geen armoede hoeft te zijn. 

Wat kreeg jij als kind te horen, over het onderwerp geld? 

Ik kreeg vaak te horen dat het geld binnenkomt en er ook weer zo uitvliegt. Dat we dingen kregen en daarna weer zuinig moesten doen. 

Een van mijn doelen voor 2021 is, om mijn relatie met geld prioriteit nummer 1 te geven. Geld op zichzelf maakt niet gelukkig, maar je kunt er wel dingen en ervaringen mee kopen die je gelukkig maken en je vrijheid geven. Dat is precies wat ik wil, meer vrijheid, meer rust en nòg meer leuke ervaringen met Sabir.

Wat mij nu al helpt, om de overtuigingen die ik nu nog heb op geld die mij niet dienen, niet door te geven aan Sabir. Wat ik bedoel? Als hij enthousiast thuis komt met alles wat hij wil, mee te gaan in zijn speelsheid, zijn onbevangen blijheid en enthousiasme. Dat hij alles kan manifesteren wat hij wil en dat zijn verlangen niet per se ‘via mij’ hoeft te komen. Hij heeft zijn punt van aantrekking, ook op gebied van geld en overvloed. Dit hoef ik niet voor hem te ‘regelen’. Ik visualiseer hem voor me, met al zijn verlangens en dat hij zijn eigen punt van aantrekking heeft en zijn eigen overvloed heeft. 

Ik nodig je uit, geef het eens een kans, om mee te gaan met de speelsheid van je kind. Maandag komt podcast #81 online en daar leg ik nog een super praktische tip uit hoe jij super praktisch overvloed uitlegt aan je kind. Stay Tuned.

Liefs, 

Renee