Dooddoener: alles is energie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar toen ik de weg ‘naar binnen’ ging maken, kwam ik ook de zin tegen ‘alles is energie’, ik snapte daar helemaal niks van toen. Ik vond het eerlijk gezegd zo’n dooddoener. Ergens weet je dat alles energie is, maarja, wat kun je daar nu precies mee? Ik had werkelijk geen idee.

Tot ik ‘per toeval’, toeval bestaat niet, in aanraking kwam met de wet van de aantrekking. Dat ik ging leren over mijn gedachtes, de kracht van gedachtes en dat inderdaad je gedachtes energie geven. 

Nog zo’n zin vond ik ook, alles wat je aandacht geeft groeit. Ook dat snap je ergens wel, maarja, je kunt sommige omstandigheden toch niet niet zien, dus dan is het toch logisch dat jij je gedachtes en focus daar op houdt? 

Toch leert de wet van de aantrekking ons, dat je het van tevoren moet verwachten, het al moet geloven, het al moet kunnen zien, proeven en ruiken, voordat het er is. Als je dit kunt, dan komt het naar je toe, dat is wèt. 

Maar hoe doe je dat dan? En, hoe leg je jouw kind dit uit?

Ik weet nog heel goed dat Sabir een nieuw treintje had gekregen voor zijn houten treinbaan. Enthousiast uit de speelgoedwinkel kwam en we thuis, het werd meteen uitgepakt en mee gespeeld. Het ging over al mee naartoe in huis. Tot het moment dat het treintje ‘kwijt’ was. Totale paniek! Je kent het vast wel, zo’n soort situatie.

Samen hebben we gekeken naar het treintje om het te vinden. Ik leg graag de focus op dat wat we willen bereiken, we willen hem vinden en dus gaan we niet zoeken 😉 Zoeken legt de focus alleen maar meer op het kwijt zijn van het treintje. 

We hebben gekeken om hem te vinden en we konden hem nog niet vinden. Ik gaf hem vertrouwen door te zeggen: hij is thuis en we gaan hem vinden, ik weet alleen nog niet wanneer en hij komt weer terecht.

Sabir wilde graag blijven zoeken en werd ook steeds ongeduldiger ervan.

Ik gaf hem twee opties

  1. Je kunt bozig blijven zoeken.
  2. Je kunt plezier maken en dan vind je het treintje vanzelf.

Hij koos voor de tweede optie. Samen hebben we een superleuke middag gehad, lekker gespeeld en ’s avonds wilde hij in bed gaan liggen, deed zijn dekbed omhoog en jawel, daar lag het treintje. 

Alles is energie, alles wat je aandacht geeft groeit. 

En als je het al kunt verwachten, dan komt het naar je toe.

Nodig je kind uit, om een keuze te maken. Een keuze tussen twee opties, een optie vanuit ‘uit alignment’ en een keuze uit ‘in alignment’. Wat je kind ook kiest, het is beiden ok. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kind contrast ervaart en vandaaruit andere keuzes kan maken. 

Laat je me weten hoe dit gaat bij jullie?

Liefs, 

Renee