Geluk is er voor iedereen

Weet je wat mijn overtuiging jarenlang is geweest? En dan heb ik het ook echt over jaaaaaaren. Mijn overtuiging was, dat er 2 groepen mensen bestonden. De ene groep was de ‘gelukkige groep’, de andere groep was de ‘ongelukkige groep’. 

Ik behoorde tot de ‘ongelukkige groep’, vond ik zelf, zei ik zelf. 

Ik leefde mijn leven en de wereld was bedekt met een grijze mist. Af en toe leek het een beetje op te klaren, maar dan trok de mist al snel weer over. 

Als het ook maar een beetje leuk begon te worden, gelukkig leek te worden, of blijdschap in mijn leven begon te komen. Laat ik het zo zeggen, dat ik het kon gaan zien en ervaren, schoot ik snel terug in mijn comfort zone. Mijn comfortzone van ‘niet gelukkig zijn’, dat was de plek waar ik hoorde, nietwaar?

Natuuuuuuurlijk niet, maar dat was wat ik mijzelf iedere keer vertelde.

Ik bleef hoop en vertrouwen houden, dat ik uiteindelijk bij de groep ‘gelukkige mensen’ zou horen. Toen ik in aanraking kwam met de wet van de aantrekking, je gedachten en mindset, besefte ik dat ik maar een stapje verwijderd was van de ‘gelukkige groep’.

Nu zie ik het niet meer zo dat er 2 groepen zijn, ik geloof dat geluk er is voor iedereen en dat we allemaal onze weg lopen, ervaringen meemaken, die we ‘nodig hebben’, om onszelf gelukkig te voelen. Geluk zit in jezelf, alleen de weg naar binnen in jezelf, zorgt ervoor of je geluk ervaart.

Soms denk ik terug, hoe tof was het geweest als ik op de middelbare school al over mindset had geleerd. Hoe zou mijn leven dan gelopen zijn? Ik heb zeker geen spijt over alles wat ik heb meegemaakt in het leven en de keuzes die ik heb gemaakt, het waren precies die ervaringen waardoor ik nu kan doen wat ik doe. Het waren die ervaringen die ik ‘nodig had’ om die weg naar binnen te kunnen maken.

Weet jij hoe je mindset superleuk kan meegeven aan je kind?

Laat je kind eens zichzelf tekenen op een vel papier, en dat ze alle woorden erbij schrijft (of jij schrijft die voor haar erbij) hoe zij zichzelf ziet.

Daarna kun je samen kijken welke gedachtes fijn voelen, of juist niet fijn voelen. En dan kunnen jullie onderzoeken welke gedachte beter voelen en fijner voelen. 

Zodat mindset, positieve gedachtes en goed voelen over jezelf àltijd prioriteit krijgt. En we die boodschap al meegeven aan de kinderen.

Let me know, hoe jullie tekeningen zijn geworden, goed?

Liefs, 

Renee